PRESSEMEDDELELSE: Jacob Speake hylder på sit andet kvinden og kærligheden

Da Jacob Speake samlede numrene til sit andet album, gik det op for ham, at alle de sange han havde valgt på den ene eller anden måde var inspireret af kvinder, han havde mødt i sit liv. Det være sig kærester, veninder eller mere flygtige bekendtskaber.

Han valgte derfor, at hans nye album skulle være en hyldest til kvinden og kærligheden.  Albummets navn Dreaming of the Past tog han fra en gammel sang, han skrev, da han var bare 19 år gammel og udvekslingsstuderende i Wyoming. Her stiftede han for alvor bekendtskab med kærlighedens lunefulde væsen, og fandt ud af, at han kunne bruge sangskrivningen til at sætte ord på de tanker, han gik og tumlede med. Det blev blandt andet til den smukke titelsang, som er en smuk ballade om at drømme sig tilbage til en mere ubekymret tid.

Kvinderne, der han inspireret Jacob til sangene står skrevet på indersiden af coveret ved siden af Joanna, den smukke kvinde med den sorte hat. Hende forelskede Jacob sig hovedkuls i på en musikfestival i Sydfrankrig. De indledte et forhold og det kom der adskillige sange ud af, bl.a. albummets femte og sjette sang ”Joanna” og ”Joanna is Calling”, som begge er underfundige jazz-inspirerede numre med henholdsvis folk og bossa-elementer. Det lidt grynede coverbillede af Jacob er taget med mobilkamera af Joanna en sen aften ved Saint–Martin-kanalen i Paris.

Kærligheden er som et kar

Kort sagt er Dreaming of the Past en gennemført personlig plade basseret på Jacobs egne oplevelser, men er på ingen måde privat og har meget at sige lytteren. Et nummer som “Only Love” med linierne: “It’s only love/Why don’t you give it away?/It’s only love/ It wasn’t meant to stay/in your heart”, er værd at tænke over.

Den handler ikke om tage let på kærligheden, men skal mere ses som en opfordring til ikke at være bange for at give sig hen. For som Jacob Speake siger: “Mange mennesker tør ikke engagere sig, fordi de er bange for at blive såret. Jeg tror kærlighed er som et kar; jo mere du giver, jo mere bliver det fyldt op.”

Danmarks svar på Tobias Jesso Jr.

Musikalsk er det ret umuligt at sætte Jacob Speake i nogen bås. Hans sangskrivning har klassiske singer/songwriter-elementer, men rummer blandt andet også inspiration fra især soul, jazz, cabaret og old-school rock.

En ting man dog kan sige, er, at Jacob Speake har så udsøgt en popsensibilitet, at det uomgængeligt leder ens tanker hen på John Lennon og Paul McCartney, popsnedkerne over alle. Det er ret unikt, at en dansk sangskriver laver så melodiske sange som Jacob Speake, og på en måde, er han et oplagt bud på en singer/songwriter af samme kaliber som Tobias Jesso Jr. Han fik som bekendt en meget stort gennembrud for et par år siden. Det har Jacob Speake også fortjent

Skrevet til Jacob Speakes albumrelase, 23. februar 2018